Eat, taste & enjoy!

Witlofrolletjes met Kaas & Serranoham

Witlofrolletjes met Kaas & Serranoham

Hey allemaal! Ik vind dit echt de lekkerste manier om witlof te eten. Naar mijn mening moet je witlof namelijk echt lekker maken. Witlof is op zich zelf best bitter en daarom lustten veel mensen dit niet. Je moet het echt leren eten. Met deze Witlofrolletjes met Kaas en Serranoham gaat dat écht goed lukken! Deze zijn namelijk echt om van te smullen. Yummie! Wij eten dit vaak in het weekend en daar worden wij écht heel blij van. Bovendien is het zo klaar en echt even iets speciaals!

Benieuwd hoe ik de witlofrolletjes maak? Daar gaan we!

Wat het je nodig voor de Witlofrolletjes uit de oven met Kaas en Serranoham?

Voor vier personen

 • 4 stronken Witlof
 • 4 plakken Jong Belegen Kaas óf Geitenkaas (ook heel lekker)
 • 8 plakken Serranoham
 • Tijm
 • Peper .
 • Optie: klein beetje Paneermeel

Zo maak je ze zelf!

 1. Zet een ruime pan met heet water op het vuur en doe de vier stronken Witlof erin. Kook ze gaar, zodat je ze door kan prikken.
 2. Laat de Witlof uitlekken in een vergiet en afkoelen. (Even een straal koud water eroverheen kan ook helpen)
 3. Snijdt de uiteindjes van de stronk af en snijdt de Witlof daarna doormidden om het harde gedeelte van de Witlof eruit te halen.
 4. Kruid de Witlof met een snuf Peper en Tijm, is echt mega lekker zo!
 5. Rol om de Witlof een plak Serranoham en een  halve plak Kaas (verticaal gesneden).
 6. Leg de Witlofrolletjes naast elkaar in een ovenschaal en strooi er een klein beetje Paneermeel overheen. Dit is een optie en hoeft niet perse, geheel naar eigen smaak!
 7. Doe de ovenschaal met Witlofrolletjes met Kaas en Serranoham in de oven voor 15 tot 20 minuten op 180 graden. Als de kaas goudbruin gaat kleuren haal je ze eruit 😉

Et voilà! Smullen maar! Zoo lekker dit, niet te doen gewoon. Wij eten dit heel vaak in combinatie met de Gebakken Aardappeltjes van mijn vader  en met een heerlijke Easy Peasy Paprikasoepje ! Top combi’s dit!

Heb jij ook zin om dit lekker te gaan eten?

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media