Eat, taste & enjoy!

Super gezonde Courgettesoep met Basilicum

Super gezonde Courgettesoep met Basilicum

Hey allemaal! Hebben jullie mijn blunder al gehoord? Ik was dus bezig met het maken van een heerlijk tomatensoepje. Toen de soep klaar met koken was. goot ik het over in de blender en zette ik hem op de hoogste stand. Hoppa..! Niks aan de hand. Toen de soep helemaal glad gepureerd was, pakte ik de kan van de blender af goot ik goed braaf de soep in de pan. Snel de kan schoonmaken en klaar dacht Jamie.. Maar dat ging mis! De hete kan en koude straal water waren niet de perfecte combi en de kan knapte uit elkaar! GELUKKIG had ik de soep al in de pan.. als dat niet zo geweest was had ik nu dus een hele rode keuken gehad! Oké, ik had wat haast en wilde – even snel! – een soepje maken. Dus je begrijpt het al… Mijn blender kon ik niet meer gebruiken tot mijn grote ergernis! #Cookstruggles!

Maar.. Na een paar weken zonder blender geleefd te hebben – en geloof me, dat was me toch eens een potje wennen- heb ik nu een gloednieuwe Bosch Silent mix blender tot mijn beschikking! Heerlijk, wat heb ik dat gemist zeg! Ik ben direct de keuken ingedoken om aan de slag gegaan met het bereiden van deze super gezonde Courgettesoep mét lekker veel groente! Ontzettend lekker gewoon, ook als je normaal gesproken niet echt van Courgette houdt. Bij ons viel hij goed in de smaak, die gaan we dus vaker eten!

Heb jij ook zin om deze soep te gaan eten? Laten we direct beginnen!

Dit heb je nodig:

Voor 4 tot 6 personen (1.5 liter)

 • 2 Courgettes
 • 1 Ui
 • 2 Sjalotjes
 • 2 teentjes Knoflook
 • 2 takjes Basilicum
 • 1 theelepel Salie
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 1 groente bouillonblokje
 • 2 eetlepels Mascarpone ( Vegan/Lactosevrije optie:  125 ml Alpo Soya Cuisine)
 • Scheut Olijfolie
 • snuf peper
 • Optie: serveer hem met gerookte zalm net als op de foto

Zo maak je helemaal zelf een super gezonde Courgettesoep met Basilicum:

 1. Snijdt de Courgette, Ui, Sjalotjes en Knoflook in grove stukken. Doe een scheut Olijfolie in de pan en zet het op hoog vuur, als de olie heeft genoeg is doe je de Ui, Sjalotjes en Knoflook erin. Laat het even bakken, daarna voeg je de Courgette erbij.
 2. Schenk 1 liter water en 1 groente bouillonblokje bij de groente. Laat het nu 20 minuten koken.
 3. Doe het groentemengsel met 2 takjes Basilicum in de blender en pureer het totdat het een gladde soep is geworden.
 4. Schenk de Courgettesoep terug in de pan en doe de Kerriepoeder, Salie en peper erbij. ( Voor mij is een snuf peper een flinke snuf maar dat is geheel naar eigen smaak)
 5. Voeg Marcapone of Alpro soya cuisine toe aan de de Courgettesoep toe en breng het daarna nog even aan de kook.

Ennn Smullen maar! Super makkelijk, super snel en super gezond! En laten we super lekker niet vergeten haha. Beter kan het niet toch? Ik  serveerde hem met wat stukjes gerookte Zalm erin en dat was echt genieten. Smaaksensatie tot en met!

Eet hem in combinatie met mijn favoriete salade en de lekkerste Aardappeltjes van mijn vader en het feest is compleet!

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media