Eat, taste & enjoy!

Super Gezonde Courgette- Paprikasoep

Super Gezonde Courgette- Paprikasoep

Een super gezond soepje met heel veel groente wie wil dat nu niet?! En écht, hij is zo lekker! Het handigst aan een pan soep vindt ik, als je een grote pan soep gemaakt hebt, je er meerdere dagen er van kan eten.  Mits je het met dit weer wel goed koud houdt. Het valt lekker licht op de maag en is licht verteerbaar; ideaal dus voor op warme dagen als deze! En zie jij jezelf als zitten? Met deze Courgette- Paprikasoep zittend op je terras, heerlijk buiten, met je favoriete drankje, genietend van alles wat je om je heen hoort en ziet.. nou ik wel hoor! Laten we dus de keuken induiken om deze heerlijke soep zelf te bereiden!

Wat heb je nodig voor de Courgette- Paprikasoep:

voor 4 tot 6 personen.

 • 2 grote óf 3 kleine Courgettes
 • 1 rode Paprika
 • 2 uien
 • 2 sjalotten
 • Kokosolie of Olijfolie
 • 800 ml water
 • 1.5 groente bouillonblokje
 • 1 eetlepel Paprikapoeder
 • 1 eetlepel Oregano
 • flinke snuf Peper

En zo maak je de Courgette- Paprikasoep helemaal zelf!

 1. Maak de uien en sjalotten schoon en snijd ze in grove stukken.
 2. Verwarm een soeppan met een scheut Olijfolie of een paar lepels Kokosolie erin. Als de olie heet is, doe je de uien en sjalotten erbij in. Let op dat je het goed blijft omscheppen.
 3. Intussen maak je de Courgettes schoon, de uiteinden eraf en geschild, en snijdt je deze ook in grove stukken. Ook dit doe je in de soeppan.
 4. Vervolgens snijdt je de Paprika in stukken, zonder de pitjes, en ook die doe je in de soeppan. Laat het geheel even bakken.
 5. Schenk het water samen met de groente bouillon ook in de pan en laat het nu midden hoog vuur koken.
 6. Schep de groente plus het water uit de pan en doe het in de blender. Blend het geheel op de hoogste stand totdat het de soep een gladde structuur heeft.
 7. Schenk de soep terug in de pan en breng het op een laag vuurtje weer aan de kook.
 8. Kruid de Courgette- Paprikasoep met de Paprikapoeder en Oregano,  en voeg als laatste de Peper toe. Roer alles goed door elkaar heen met een garde en als de soep gekookt heeft kan het fornuis uit en is de soep klaar!

Nou hè! Dat was goed te doen of niet! Heel lang boven het fornuis sta je niet en met een draai aan de knop het je een heerlijke, smaakvolle en gezonde soep tot je beschikking. Deze soep het heel lekker voor tussen de middag, maar heerlijk voor ‘s avonds! Echt, geef mij altijd maar soep! Ga lekker zitten buiten op je terras met je kom soep en geniet van de smaaksensatie. Laten jullie weten hoe het gesmaakt heeft? Laat een berichtje achter op mijn site, of op Instagram, dat mag ook!

Eet de Courgette- Paprikasoep lekker met een  zomerse salade erbij en het feest is compleet! Mijn favoriete salade is er ook méga lekker bij! Genoeg keus hier op de site!

Eat, taste and enjoy!

 

Deel deze blogpost op social media