Eat, taste & enjoy!

Smeuïge Brownie Taart met Crunchy Cacaobodem

Smeuïge Brownie Taart met Crunchy Cacaobodem

Laatst zaten wij met vrienden bij elkaar en kregen we een HEER-LIJK-E Brownie voorgeschoteld, toen pas proefde ik waarom ik een Brownie ook al weer zo lekker vond. Lekker smeuïg, heerlijk zacht én natuurlijk die lekkere chocoladesmaak! En hoe leuk zou het zijn als je daar zonder schuldgevoel van zou kunnen genieten? Of als je het als ontbijt zou kunnen eten! Precies. Daarom ging ik direct aan de slag om hier een groot feest van te maken. Heb je zin om je eigen Brownie feestje te maken? Dan gaan we nu aan de slag!

Dit heb je nodig:

(Voor 8 tot 10 personen)

  1. Taartblik van 26 cm
  2. 1 vel Bakpapier
  3. Mengkom
  4. Blender
  5. klein Pannetje
  6. Spatel

Voor de Cacaobodem:

  • half pak Haverkoekjes (Verkade)
  • 1 eetlepel rauwe Cacaopoeder
  • 2 eetlepels Kokosolie

Voor de Brownie Taart:

  • 100 gram Havermeel
  • 2 eetlepels rauwe Cacaopoeder
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 2 Bananen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Honing
  • 40 gram pure Chocolade (85%)
  • handje Walnoten

Zo aan de slag !

We beginnen met de bodem.

  1. Bekleed de bodem van het taartblik met bakpapier en doe de haverkoekjes gebroken in de blender totdat ze helemaal verkruimelt zijn.
  2. Verwarm de Kokosolie in een pannetje op het vuur. Als het gesmolten is haal je hem van het vuur en voeg je de Verkruimelde Haverkoeken en de rauwe Cacaopoeder erbij. Roer het goed door elkaar.
  3. Doe het koekmengsel in het taartblik het strijk de bodem glad. Druk het goed tegen de bodem aan zodat hij lekker stevig wordt. Zet het in de koelkast om af te koelen.

En nu de Brownietaart.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak de mengkom en doe alle droge ingrediënten erin.
  2. Doe de Eieren en de Bananen in de blender en blend het tot een vloeibaar mengsel. Daarna voeg je de droge ingrediënten erbij en blend je het nog eens goed door elkaar. Laat het beslag nog even in de blender zitten.
  3. Smelt de Chocolade au-bain marie in een mengkom boven een pannetje met kokend heet water. Als het gesmolten is, doe je het beslag bij de gesmolten chocolade in de mengkom.
  4. Voeg de Honing toe en met het geheel flink door elkaar.
  5. Haal het taartblik uit de koelkast en vet de randen in met Kokosolie. Giet het beslag in het taartblik en verkruimel de Walnoten over het beslag.
  6. Schuif de Brownie Taart voor 30 minuten in de oven. Daarna laat je hem afkoelen op een rooster.
  7. En de laatste, maar o zo lekkerste stap! Snijdt een puntje Brownie Taart voor je af en vergeet er vooral niet van te genieten!

Zo ik vond het leuk weer eens/ een taart recept met jullie te delen! En dan ook nog eens zo’n smaaksensatie waar je blij van wordt. Hoe top is dat ?! Ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe jullie hem vonden smaken, dus vergeet mij niet even te sturen wat je er van vond.

Als je door het bakken nog meer energie hebt gekregen probeer dan echt een deze Tiramisu Choco Taart! Ook echt een sensatie voor de smaakpapillen!

Maar ik zal jullie niet langer ophouden, ga lekker verder met het smullen van de Brownie Taart!

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media