Eat, taste & enjoy!

Roerbak Ei met Champignon en Lente-ui

Roerbak Ei met Champignon en Lente-ui

Hey lieve mensen! Vandaag heb ik een heerlijk recept online met Ei, Champignon en Lente-ui. Echt een mega lekkere combi samen én verrassend lekker! Wij aten dit voor tussen de middag, omdat we ‘s avonds warm gingen eten. Maar eigenlijk maak het niet uit wanneer je hier van geniet! Het kan ook heel goed als ontbijt of avond eten! Als wij ‘s avonds warm eten heb ik altijd het idee dat het iets warms moet zijn en al helemaal geen brood, of het moet een broodje zijn met écht iets heel lekkers erop! Dit is dat écht een super lunch, heel gezond en bovendien een smaaksensatie waar je U tegen zegt!

Dit heb je nodig voor het Roerbak Ei met Champignon en Lente-ui:

Per persoon:

 • 2 Eieren
 • 4 Champignons
 • 2 Lente-uitjes
 • Scheutje Olijfolie/ Kokosolie
 • Scheut Sojasaus
 • Verse Basilicum
 • Peper en Zout
 • optie: 1 hand Rucola

En zo maak je het!

 1. Maak de Champignons en Lente-uitje schoon, en snijd ze fijn naar wens.
 2. Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak eerst de Champignons en voeg daarna de Lente-uitjes erbij. Roerbak het geheel.
 3. Voeg een flinke scheut sojasaus aan het groente mengsel toe, en schep het de Champignons en Lente-uitjes gegaard in sojasaus om en om. Als de Sojasaus verdampt is het klaar en gaan we verder met het roerbakken van de Eieren.0
 4. Doe een klein scheutje olie in de koekenpan en voeg de Eieren toe als de olie heet is. Begin direct met het doorroeren van de Eieren. En Laat het een beetje bakken, Het heet niet voor niets een Roerbak Ei! Haha 😉
 5. Schep de Eieren in je mooiste schaaltje en voeg daarna het groentemengsel gegaard in Sojasaus toe. Maak het af met een snuf Peper en Zout, Rucola en lekker verse Basilicum!

Zo dat was dat! Heel makkelijk en echt méga lekker! Ik heb dit nu al best vaak gezegd, maar dit is echt een receptje dat spontaan is ontstaan en zo verrassend goed is uitgepakt! Echt een feestje als je het mij vraag. Ik wordt hier echt heel blij van! En ik hoop natuurlijk dat jullie hier ook écht van kunnen genieten!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij dit “Roerbak Ei met Champignon en Lente-ui” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou  resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

 

Deel deze blogpost op social media