Eat, taste & enjoy!

Mijn favoriete salade!

Mijn favoriete salade!

Zoals jullie weten varieer ik echt eindeloos met sla en ingrediënten. De salades die ik maak zijn dan ook bijna nooit hetzelfde. Maar.. ik heb wel écht een favoriete salade die wij sowieso iedere week eten. Deze vindt ik persoonlijk het lekkerst van alles salades die ik tot nu toe verzonnen heb. Hij is hartig, zout en kruidig. Daar houd ik van! Heel vaak serveer ik hem bij de lekkerste gebakken aardappels die mijn vader altijd voor ons maakte. De smaak en combinatie is hier écht perfect! Oké, nu heb ik jullie vast heel nieuwsgierig gemaakt.. Lees dus maar snel verder!

Wat heb je nodig voor mijn favoriete salade?

Voor vier personen?

 • 75 gram rucola melange
 • 4 lente-uitjes
 • 8 kleine cherry- of snoeptomaatjes
 • 3 plakken Italiaanse rauwe ham
 • 1 handje gezouten amandelen
 • scheutje olijfolie
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden mix

Voor een lekkere salade heb je best veel ingrediënten nodig, maar de bereiding is daar in tegen super simpel!

Dus aan de slag!

 1. Pak je mooiste salade kom en doe de rucola melange erin.
 2. Snijd de lente-uitjes in ringen, de tomaatjes doormidden en voeg het bij de rucola melange.
 3. Maak stukjes van de Italiaanse rauwe ham en hak de gezouten amandelen door de helft ; ook dit voeg je bij de salade.
 4. Schenk een scheutje olijfolie over het geheel en strooi er wat Italiaanse kruiden mix overheen. Nu nog even goed door elkaar hutselen en mijn favoriete salade staat op tafel!

Wij eten deze salade heel vaak tussen de middag, maar hij is ook heel erg lekker voor ‘s avonds. Ik vind de smaakcombinaties écht top en kan hier dus ook heel erg van genieten!

Probeer deze salade eens met de gebakken aardappeltjes van mijn vader! Echt een smaaksensatie tot en met. Een tip van mij!

Eat, taste and enjoy!

 

Deel deze blogpost op social media