Eat, taste & enjoy!

Italiaanse gebakken aardappels met schil

Italiaanse gebakken aardappels met schil

De gebakken aardappels van mijn vader zijn écht de allerlekkerste aardappels die er bestaan! Vroeger bij ons thuis aten we dit iedere zondag. En echt, daar werd iedereen zo blij van! Nu mijn vader er niet meer mag zijn, heb ik deze traditie toch doorgezet én eten wij dus nog steeds, iedere zondag, deze Italiaanse gebakken aardappels gebakken met schil. Zelf ben ik niet een aardappel fan; met een gekookte aardappel maak je mij dus ook echt niet blij.. Maar met deze Italiaanse aardappel WEL! Echt hier lik ik mijn vingers bij af. Ze zijn knapperig, kruidig en op zijn lekkerst bakken in kokosolie! Intussen heb ik ze zo vaak klaargemaakt dat ik inmiddels mijn eigen draai aan dit recept heb gegeven. Ik vertel jullie graag hoe je deze aardappels zelf klaar maakt!

Wat heb je nodig voor deze Italiaanse gebakken aardappels met schil?

Voor vier personen.

  • 5 grote vastkokende aardappelen (optie: vervang de vastkokende aardappelen voor zoete aardappelen)
  • 2 grote eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

En aan de slag!

  1. Was de aardappelen en snijd ze door vier om er vervolgens kleine stukjes van de maken.
  2. Doe de aardappelstukjes samen met water en zout naar smaak in een pan en zet het op hoog vuur. Even de kook erover laten komen en dan kun je ze afgieten. Laat ze even uitlekken.
  3. Zet een wok op het vuur en verwarm de kokosolie. Als de olie op temperatuur is doe je de aardappelstukjes in de wok. Bak ze totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Zet ze daarna op laagvuur.
  4. De laatste stap is het kruiden; dit maakt ze ook zo lekker! Doe de paprikapoeder en rozemarijn en peper naar smaak (ik doe 2 snufjes) bij de aardappelen en schep het een paar keer om, zodat er op ieder aardappelstukje kruiden zitten. En voilà! Ze zijn klaar om van te smullen!

Omdat kokosolie een hoog rookpunt heeft (van wel liefs 232°C !), vind ik deze olie echt geschikt voor gerechten als deze. Door het hoge rookpunt verbranden de aardappels minder snel en blijft de smaak ook heel lekker!

Ik ben heel erg benieuwd of jullie deze Italiaanse gebakken aardappels ook zo lekker vinden smaken. Was het recept makkelijk te volgen en hebben jullie ervan genoten? Ik hoor het graag! Vind ik leuk!

Deze Italiaanse gebakken aardappels zijn een goede combi met deze romige champignonsoep met tijm of de tomatensoep met basilicum!

Ik zeg..

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media


2.502 thoughts on “Italiaanse gebakken aardappels met schil”