Eat, taste & enjoy!

Hoe maak je een IJskoffie?

Hoe maak je een IJskoffie?

Wisten jullie al dat ik ontzettend veel van koffie houdt? Echt, ik drink iedere dag koffie! Het begint als ik ‘s morgens vroeg opsta; Ik heb dan echt even een kopje koffie nodig om wakker te worden! En bovendien kun ik er ook echt heel erg van genieten. Nu de temperaturen hoog zijn, heb ik overdag eigenlijk geen zin in een hete kop koffie. Ik vind dat gewoon echt veel te warm! Dus dacht ik: Laat ik eens een IJskoffie maken! En dat was een succes. Nu drink ik overdag heel vaak een heerlijke, ijskoude IJskoffie! Echt super lekker, bereid met een plantaardige melk, ijsblokjes erin en klaar ben je!

Ga jij ook een IJskoffie maken? Zo doe je het!

Wat heb je nodig?

  • 1 kop sterke koffie (espresso)
  • 80 ml Havermelk
  • IJsblokjes
  • Optioneel: snuf cacao of kaneel

En zo maak je hem zelf:

  1. Laat een kop sterkte koffie afkoelen in de koelkast of zet hem even in de vriezer.
  2. Doe 40 ml Havermelk in de melkopschuimer en schuim de Havermelk op. Zet dit ook even weg.
  3. Als de koffie koud is schenk je de koffie in je mooiste glas en voeg je de ijsblokjes toe. ( Als je honing in de koffie wilt, meng je dat eerst met de koffie, voordat je de ijsblokjes erbij doet )
  4. Schenk de andere heflt van de Havermelk bij de koffie en verdeel als laatste de opgeschuimde melk eroverheen.
  5. Je kan nog een snuf je kaneel of cacao toevoegen om het af te maken! Dat is wel heel lekker moet ik zeggen ­čśë

PROOST!

En nu lekker genieten in de zon m├ęt die heerlijke IJskoffie die je net zelf hebt gemaakt! Super toch?!

Laatst maakte ik ook een heerlijke sap die perfect is voor deze tropische zomer, namelijk de Mango Dream sap ! Ga je die ook eens proberen?

Ik zeg..

Drink, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media