Eat, taste & enjoy!

Hoe bereid ik mijn Zalm?

Hoe bereid ik mijn Zalm?

Afgelopen Zondag aten wij weer eens Zalm! Zó lekker. Echt een groot favoriet hier. Wij hebben dit al zo lang niet meer gegeten, dus hij was nu extra lekker! Ik ben zelf echt dol op vis en eet het dus ook veel liever dan vlees, dus wij proberen sowieso 1 of twee keer in de week vis te eten.  Nu zijn jullie vast benieuwd hoe wij de Zalm vaak eten. Ik bak Zalm altijd in de pan, in de kokosolie en dan aan iedere kant even. Maar goed, laten we snel beginnen!

Wat heb je nodig?

Voor 1 moot Zalm. (Eet je met meerdere personen? Vermenigvuldig dit recept dan door het aantal personen, zodat iedereen een moot heeft.)

  • 1 eetlepel Kokosolie
  • 1 moot Zalm op vel
  • 1 theelepel Rozemarijn
  • Snuf Peper en Zout
  • 1 Citroen (Als je met meerdere personen eet, gebruik je deze voor alle Zalmmootjes.)

En zo bereid je hem!

  1. Zet een Wok of Grillpan op het vuur en verwarm de Kokosolie.  Leg de zalm klaar en kruid de bovenkant met Peper, Zout en Rozemarijn. Als de Kokosolie heet is leg je de Zalm op het vel in de Kokosolie. Laat de Zalm voor 1 minuut op het vel bakken.
  2. Draai de Zalm om en laat hem nu 1 minuut op de bovenkant bakken. Pas wel op dat je het vuur niet te heet zet. Anders verbrand het snel.
  3. Nu je de Bovenkant van de Zalm ook gebakken hebt, draai je hem ook nog even op de zijkanten om en om.
  4. Draai de Zalm weer op het vel en snijd nu de Citroen doormidden om er vervolgens een paar druppels Citroensap uit te knijpen. Druppel de Citroensap echt boven op de Zalm. Nu trekt de smaak van de Citroen in de Zalm en dat maakt het echt lekker fris!
  5. Laat de Zalm nog eventjes bakken op het vel, zodat het knapperig wordt. En dan is hij klaar om van te genieten!

Zo, helemaal niet moeilijk toch? En zo mega lekker! Echt wij genieten er zo van als we dit eten. Dit noem ik echt een smaaksensatie voor de smaakpapillen! Onze dochtertjes, Jessica en Willemijn, eten hier ook lekker van mee. En je raad het al: Ze zijn er dol op! Bovendien is Zalm SU-PER gezond voor je. Boordevol goede vetten en dat zijn bouwstenen voor je lichaam! Wat willen we nog meer?!

Wij aten deze gebakken Zalm met Rozemijn en Citroen samen met de gebakken Aardappeltjes van mijn vader. Zoals gewoonlijk al-tijd die aardappeltjes! Ze zijn gewoon écht overal lekker bij! En mijn favoriete salade is er ook écht top bij! Gouden combi’s dit.

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media