Eat, taste & enjoy!

Gezonde Zoete Aardappel frietjes

Gezonde Zoete Aardappel frietjes

Echt, na het eten van deze Zoete Aardappel frietjes, ga je dus niet meer naar de patatzaak om frietjes te kopen! Ik maakte de fietjes dus van Zoete Aardappel maar de kan ze ook vervangen door Vastkokende Aardappelen. Je krijgt dan heerlijke homemade frietjes die ook echt té lekker zijn! Maar goed, wij aten deze keer de Zoete aardappel variant. En die waren echt super lekker! Man man, wat een traktatie. Eet ze met je favoriete groenten, vlees of vis en het feest is compleet!

Dit heb je nodig voor de Zoete Aardappel frietjes:

Voor 1 portie

  • 2 Zoete Aardappels
  • Kokosolie of Olijfolie
  • Gemalen zout

En zo maak je ze!

  1. Maak de Zoete Aardappels schoon en schil ze. Snijdt ze vervolgens in reepjes van ongeveer vijf millimeter. Als je gewoon de maat van een frietje aanhoud is het altijd goed.
  2. Kook de Zoete Aardappel frietjes in een pan  met ruim water, als de kook erover is, haal je de pan van het vuur en giet je ze af. Laat ze even uit lekken.
  3. Zet een pan (braadpan of wok) op het vuur en vul hem met een bodem olie (ik gebruikte Kokosolie). Schep een aantal frietjes erin zodat de bodem bedekt is en laat ze bakken. Schep de frietjes regelmatig om. Als ze goudbruin zijn en je ze door kan prikken zijn ze klaar. Herhaal deze stap totdat alle Zoete Aardappel frietjes gefrituurd zijn.
  4. Bekleed een vergiet met een stuk keukenpapier en laat de frietjes die gefrituurd zijn daarin uitlekken. Als alles klaar is strooi je gemalen Zout (Zeezout) over de frietjes heen naar smaak.

Zo makkelijke en snel frituur je dus je eigen Zoete Aardappel frietjes! En ze zijn ook nog eens méga lekker! Een goede vervanging voor patat dus. Deze frietjes zijn namelijk gefrituurd in een goede plantaardige olie, dus écht gezond voor je! Ga er lekker van smullen en vergeet vooral niet te genieten!

Wij aten de Zoete Aardappel frietjes met een lekker stukje gebakken zalm, echt een super combi!

Ik zeg..

Eat, taste and enjoy!

 

 

Deel deze blogpost op social media