Eat, taste & enjoy!

Gezonde Kerrie-Champignonsoep!

Gezonde Kerrie-Champignonsoep!

Een paar weken terug bracht mijn schoonzus mij op een heerlijk geurend en smaakvol idee! Ze vertelde mij dat de combinatie van Kerrie- en Champignonsoep vroeger écht haar favoriete soep was en ze dit nu eigenlijk nooit meer at. Daar moest verandering in komen dacht ik.. Nu ben ik zelf ook dol op deze smaken en dus had ik geen rust en moest er een Kerrie-Champignonsoep op tafel komen. En voilà! Deze heerlijke smaaksensatie rolde spontaan uit mijn pan!

Benieuwd hoe ik hem maakte? Komt ie hoor!

Wat heb je nodig voor de Kerrie-Champignonsoep?

Voor 1.5 liter soep/4 tot 6 personen.

 • 100 gram gerookte kip (in reepjes) *vegan? Laat de gerookte kip dan weg!
 • 4 Lente-uitjes
 • 8 Champignons
 • 80 gram Havermeel of Bloem
 • 1.5 liter Water
 • 1.5 Groentebouillonblokje
 •  2 takjes Rozemarijn
 • 2 eetlepels Kerriepoeder
 • flinke snuf Peper naar smaak
 • 1 eetlepel Mascarpone *Vegan? Vervang de mascarpone door een scheutje Alpro Soya Cuisine.

En nu lekker aan de slag..

Zo maak je de Kerrie-Champignonsoep zelf!

 1. We beginnen met het snijden van de groente zodat dat alvast klaar staat. Maak de Lente-uitjes schoon en snijdt ze in fijne ringen, vervolgens snijden we de Champignons ook in fijne stukjes. Haal de naadjes van de takjes Rozemarijn af en hak of knip ze in fijne stukjes.
 2. Zet een soeppan op het vuur met een scheut Olijfolie erin. Als de Olijfolie heet is doe je de gerookte kipreepjes in de pan. Laat ze even bakken en voeg daarna de Lente-uitjes met de Rozemarijn toe. Als dat even gebakken heeft voeg je Champignons toe. Dus 1 voor 1 😉
 3. Strooi de Havermeel of bloem door het groente en kip mengsel en meng het goed door elkaar. Als je dat gedaan hebt schenk je scheutje voor scheutje de 1.5 liter water toe. Roer nadat je een scheutje water hebt toegevoegd flink met je garde zodat er een soep ontstaat.
 4. Zet de soep op hoog vuur en voeg de Groentebouillon toe. Blijf goed roeren totdat alles is opgelost.
 5. Voeg de Kerriepoeder toe en breng de Kerrie-Champignonsoep op smaak met een flinke snuf peper. Roer met de garde de kruiden goed door de soep heen.
 6. Voeg een eetlepel Mascarpone toe aan de Kerrie-Champignonsoep en roer totdat het helemaal is opgelost. Daarna breng je het aan de kook.
 7. Als de soep kookt zet je het vuur terug naar een laag vuurtje en laat je de soep nog eventjes doorkoken. En dan.. kan het feest beginnen!

Ik ben zó benieuwd hoe jullie deze smaakcombinatie vinden. Normaal gesproken is Kerriesoep best heel sterk en pittig, maar door de combinatie met Champignonsoep maakt dat de Kerrie mild. Dus houd je niet zo van Kerriesoep? Dan moet je je deze Kerrie-Champignonsoep écht niet ontnemen, want hij is namelijk veel milder! Wij vonden hem echt super lekker en aten de soep zoals gewoonlijk met de gebakken Aardappels van mijn vader! En combineer het ook lekker met deze Witlofrolletjes met Kaas & Serranoham! O man, ik eet mijn vingers hier echt bij op..! Mmm..

Eat, taste and enjoy!

 

Deel deze blogpost op social media