Eat, taste & enjoy!

Gemarineerde Kip Cordon Bleu met Italiaanse twist!

Gemarineerde Kip Cordon Bleu met Italiaanse twist!

Natuurlijk kun je de kip Cordon Bleu ook kant en klaar bij de Slager of in de Supermark kopen, maar als je deze homemade Kip Cordon Bleu mét een Italiaanse twist eenmaal geproefd hebt, begrijpen jullie waarom ik ze zelf klaarmaak! Deze zijn namelijk écht om van te smullen zo lekker! Echt, pas op voor je vingers..1 Deze Kip Cordon Bleu is net even anders dan anders. En dat is nu net wat hem zo lekker maakt. Met alleen pure ingrediënten!

Wat heb je nodig voor deze homemade Kip Cordon Bleu?

(ik verteld jullie wat je nodig hebt voor 1 Kip Cordon Bleu, dit kun je dan zelf vermenigvuldigen door het aantal personen waarvoor je dit gerecht klaarmaakt)

 • 1 Kipfilet
 • 1 plak Serranoham
 • 1/2 plak Jong Belegen Kaas

Voor de marinade

 • Scheut Olijfolie
 • 1 theelepel Paprikapoeder
 • 1 theelepel Kerriepoeder
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • snuf Peper en Zout

tip: Gebruik een tapas stick om de Kip Cordon Bleu dicht te maken.

En aan de slag!

 1. Begin met het maken van de marinade. Doe alle ingrediënten voor het maken van de marinade in een schaaltje en meng het door elkaar. Laat het vervolgens even staan.
 2. Snijd de Kipfilet dwars door, maar zorg dat je hem net niet helemaal doorsnijdt. Vouw hem open en sla hem even plat met de achterkant van je koekenpan. Of met de houten hamer zoals het hoort!
 3. Maak een pakketje van de Serranoham en de Kaas door de Serranoham op te rollen om het daarna vervolgens in de halve plak Kaas te rollen. Leg het pakketje tussen de Kipfilet en maak hem dicht met een tapas stick.
 4. Dompel de Kip Cordon Bleu nu aan beide kanten in de marinademix en zorg dat de hele Kip Cordon Bleu bedekt is met marinade.
 5. Verwarm een pan met Olie zoals je dat gewend bent (ik gebruik altijd Kokosolie) en laat het heet worden op middelhoog vuur. Bak de Kip Cordon Bleu vervolgens aan beide kanten goud bruin. Zet het vuur hierna lager en laat de Kip Cordon Bleu’s nog even garen in de pan met het deksel erop. Check van te voren wel even of ze echt gaar zijn, zo niet? Laat ze nog even garen in de pan.

 

Tadaa..! Jou eigen homemade Kip Cordon Bleu met Italiaanse twist op het menu. Heerlijk toch? Oké, ik ga je verder niet storen, begin maar lekker te smullen!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “Gemarineerde Kip Cordon Bleu met Italiaanse twist” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

Deel deze blogpost op social media