Eat, taste & enjoy!

Frisse Asperge Salade

Frisse Asperge Salade

Beloofd is beloofd! Daarom deze frisse salade met asperge! De frisheid van de Griekse yoghurt en munt combineren super goed met de smaken van de asperge, ham en ei. Een snelle salade die je elk moment van de dag kan eten. Heerlijk toch?! Voor mij is het echt een blijvertje. Een topper onder de salades! Oké, genoeg gekletst! We gaan aan de slag zodat jij ook snel van deze heerlijke frisse salade met asperge kan genieten!

Wat heb je nodig?

 • 500 gram witte asperges
 • 4 eieren
 • 4 plakjes gerookte ham
 • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
 • 1/2 eetlepel halfvolle Zaanse mayonaise
 • 1 theelepel fijne mosterd
 • 2 takjes verse munt
 • grof gemalen peper en zout

Zo, nu lekker aan de slag!

 1. Doe vier eieren in een steelpannetje en zet het op hoog vuur. Laat ze 8 minuten koken zodat ze goed hard zijn. Schil ze en snijd ze in verticaal en horizontaal in kleine blokjes. – Dit kan heel gemakkelijk met een eiersnijder, maat het is ook goed te doen met de hand. –
 2. Ondertussen begin je met de asperges. Snijd de uiteindjes ervan af en schil de asperges goed. Snijd de asperge in fijne stukjes en kook ze, met zout naar smaak, in een kwartier gaar. Laat de asperges heel goed uitlekken!
 3. Snijd de ham in vierkante blokjes.
 4. Doe de asperges, eieren en ham in een schaal. Voeg hierbij 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt, een halve theelepel halfvolle Zaanse mayo en een theelepel fijne mosterd en hutsel alles goed door elkaar.
 5. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Voeg de munt bij de asperge salade, en hutsel alles nog eens goed door elkaar en maak het af met grof gemalen zout en peper naar smaak!

En klaar, het feest kan beginnen! Het is namelijk echt een smaaksensatie die de smaakpapillen doet strelen. Genieten dus, niets meer aan doen. Wij eten de asperge salade lekker met opgebakken aardappels tussen de middag. Maar hij is ook verrukkelijk op een toastje. Mmm.. Eet smakelijk!

Eat, taste and enjoy!

Deel deze blogpost op social media