Eat, taste & enjoy!

Easy Peasy Romige Pastasaus met Rode Pesto

Easy Peasy Romige Pastasaus met Rode Pesto

Hoe deze Pastasaus ontstond? Geen idee eigenlijk.. Ik was heel benieuwd naar de Haver Kookroom van ‘Oatly!’ en dus dacht ik tijdens het boodschappen doen: “Laat ik die eens meenemen!”. Zo gezegd, zo gedaan. Die ging in mijn mandje! Nu zat ik al een tijdje te denken aan een Spaghetti met een Romige Pastasaus op basis van Rode Pesto, dus ik ging aan de slag met de producten die ik gewoon al in mijn keukenkastje had staan! Het resultaat was écht verrassend lekker, en het leukste is dat hij super snel klaar is. Echt waar, dit gerecht staat binnen twintig minuten op tafel. Super toch? Niets meer aan doen!

Wat heb je nodig voor deze Romige Pastasaus met Rode Pesto:

Voor vier personen.

 • 2 Rode Uien
 • 1 Rode Paprika
 • 1 Bakje Kastanje Champignons
 • 1 lepel Kokosolie óf 1 scheut Olijfolie
 • 250 ml Kookroom óf 250 ml Oatly Cuisine Kookroom
 • 1 blikje Tomatenpuree
 • 2 eetlepels Rode Pesto
 • 1 Groente Bouillonblokje
 • 2 grote takjes Basilicum
 • snuf Peper

En zo maak je het zelf:

(Deze Pastasaus eet je in combinatie met Pasta zoals; Spaghetti, Penne of Fusilli. Voordat je begint zet je eerst de Pasta op het vuur. Kook dit zoals je dat gewend bent.)

 1. Maak de Rode Uien en Paprika schoon en snijd ze fijn. Halveer de Kastanje Champignons en snijdt deze ook fijn. Houd de groente van elkaar gescheiden.
 2. Zet de Wok met Olie op het vuur. Als de Olie heet is doe je de Rode Uien in de Wok. Bak ze even en voeg daarna de Paprika toe. Als laatste voeg je de Kastanje Champignons toe. Bak het groentemengsel goud bruin.
 3. Verkruimel het Groente Bouillonblokje over het groente mengel en meng het er doorheen.
 4. Zet het vuur iets lager en schenk de kookroom over de het groentemengsel heen. Meng de Tomatenpuree met een garde er door heen. Als de Pastasaus glad is meng je de Rode Pesto er door heen. Zet het vuur weer iets hoger zodat de saus dik kan worden.
 5. Pluk de blaadjes van de Basilicum takjes af, rol ze op en hak ze fijn. De Basilicum voeg je bij de Pastasaus. Voeg een snuf Peper naar smaak toe en klaar ben je!

Wij aten deze Pastasaus met Spaghetti en dat vonden wij echt de perfecte combi! Maar je kan deze Pastasaus ook prima bij andere Pasta soorten eten. Als je het mij vraagt vind ik dit een smaaksensatie tot en met. Wij vonden hem super lekker en ik hoop dat jullie het daar ook mee eens zijn!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog mee gerechten proberen? Kijk dan eens bij Gerechten voor nog meer inspiratie!

Eat, taste and enjoy!

Heb jij deze “Easy Peasy Romige Pastasaus met Rode Pesto” gemaakt en geproefd? Laat me weten wat je er van vond of show jou resultaat via Instagram (Tag me @jamiecooking.nl) Vind ik écht heel leuk! Elke week deel ik met jullie de mooiste plaatjes via Instagram. Veel liefs… Jamie!

 

Deel deze blogpost op social media