Eat, taste & enjoy!

Easy Peasy Courgette Pasta

Easy Peasy Courgette Pasta

Met deze warme dagen heb je geen zin om lang boven het fornuis te staan. En al helemaal niet aan iets dat zwaar op de maag valt. Deze Courgette Pasta is erg makkelijk te maken, licht verteerbaar, puur en gezond, én super lekker! Ja écht, met dit recept heb jij binnen 20 minuutjes een heerlijk gerecht op tafel staan! Dat willen we toch allemaal op warme zomerdagen als deze? Onze jongste dochter is hier echt dol op. Ik kan altijd zó blij worden van haar gezichtje als ze haar eten proeft. Echt, dan zie je haar zo blij en tevreden kijken! Praten doet ze nog echt in haar eigen taaltje maar haar ogen zeggen me genoeg. Bovendien lust ze ook wel heel veel hoor! Eten is nog nooit een probleem geweest bij haar! Onze oudste daar in tegen gaat wél echt kijken wat er allemaal in het eten zit. En soms kan ze dat ook echt even moeilijk doen. Maar goed, als ik dan met de oplossing kom, om haar Penne zelf in de saus te stippen, dan vindt ze het ineens wél leuk en gaat het ongemerkt toch naar binnen. En ja, het is toch ook wel van: wat zijn ze gewend, en wat niet?

Oké, genoeg gekletst! laten we snel beginnen aan deze heerlijke Courgette Pasta!

Dit heb je nodig:

voor 4 personen.

 • 1 Courgette
 • 2 Lente-uitjes
 • 250 ml kookroom ( Lactosevrij? Gebruik dan 250 ml Alprosoya Cuisine)
 • 1 gerookte kipfilet (Vegan? Vervang de gerookte kip door een handje geroosterde noten.)
 • Kokosolie of Olijfolie
 • 2 flinke takjes Peterselie
 • 1 Groentebouillonblokje
 • snuf Knoflookpoeder
 • snuf Peper

Serveertip: Serveer de Courgette pastasaus lekker met gekookte Penne net als op de foto! Je kan overigens ook een ander soort Pasta kiezen.

En we gaan aan de slag!

 1. Maak de Courgette schoon en schil hem. Snijd hem door vieren en vervolgens in kleine blokjes. Maak de Lente-uitjes schoon en snijd er ringetjes van,
 2. Zet de wok op het vuur en verwarm er een lepel Kokosolie of Olijfolie in. Als de Olie heet is doe je de groente erbij. Roerbak het en laat de Courgette goed zacht worden.
 3. Hak de Peterselie fijn en bak het even met de groente mee.
 4. Verkruimel een groentebouillonblokje over het groentemengsel heen en bak het kort mee. Schenk vervolgens de kookroom over het groentemengsel, meng het goed door en breng het aan de kook.
 5. Snijd nu de gerookte kip in blokjes of in reepjes en voeg het bij de saus, zodat het nog even mee kan sudderen.
 6. Maak de saus af met 1 snuf Knoflookpoeder en Peper naar smaak. Blijf het goed door  roeren en als de Courgette Pastasaus klaar is haal je hem van het vuur!

En klaar! Ik heb alleen beschreven hoe je de Courgette Pastasaus maakt omdat het koken van de Penne niet heel veel spannends is, en iedereen ook wel weet hoe dat moet ! Dus nu even de Courgette Pastasaus op serveren met je favoriete Pasta en smullen maar!

Wil je nog meer Pastasauzen maken? Probeer dan eens deze Bolognesesaus eens! Ook echt heel lekker en makkelijk!

Ik zeg..

Eat, taste and enjoy!

 

Deel deze blogpost op social media